lunedì 20 gennaio 2014

L'edizione finlandese della "Controstoria del liberalismo"Losurdo Domenico
Liberalismin musta kirja
Kirja: 26.00 €
ISBN: 978-952-264-192-2
Kategoria: Into-tieto
Ilmestyminen: 08/2013
Sivumäärä: 370
Sidosasu: nid.
Suomentaja: Pauliina de Anna
Alkuperäisteoksen nimi: Controstoria del liberalismo
ovh: 28.00 €

Losurdo Domenico

Liberalismin musta kirja
"Liberalististen väitteiden upea paljastus tarkastelee yli kolmea vuosisataa ja hallitsee lähteet mestarillisesti." – Financial Times
"USA:n itsenäisyysjulistuksessa puhuttiin kaikkien ihmisten tasa-arvosta. Sen kirjoittajalla Thomas Jeffersonilla oli kuitenkin itsellään orjia. Vallalla on ollut siis jonkinsorttinen hyssyttely." – Tuomas Enbuske, Voima-lehti
Liberalismin musta kirja kuvaa liberalismin aatehistoriaa 1700-luvulta 1900-luvulle. Italialainen filosofi ja kirjailija Domenico Losurdo väittää, että filosofisena ja ideologisena suuntauksena liberalismin nimissä on syyllistytty mitä suvaitsemattomimpaan politiikkaan: orjuuteen, kolonialismiin, kansanmurhaan,  rasismiin ja snobismiin.
Losurdo tutkii kirjassa johtavien liberalististen kirjailijoiden kuten Locken, Burken, Tocquevillen, Constantin, Benthamin ja Sieyèsin ajatuksia. Hän paljastaa liberalismin sisäiset ristiriidat ja lukemattomat tavat, joilla liberalistinen aatesuuntaus yhä vaikuttaa.
Domenico Losurdo on italialainen Urbinon yliopiston filosofian professori. Hänen kirjojaan on käännetty englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, portugaliksi ja mandariiniksi.

Nessun commento: